به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری، تولید و تامین محصولات سالم راهی برای ارتقای سلامت جامعه است. بی شک نیروی انسانی خلاق و نوآور در این زنجیره نقشی بر جسته دارد. یکی از شرکتهای دانش بنیان با تکیه بر همین دارایی خود موفق به تولید ۴۶ محصول در حوزههای زیست فناوری، کشاورزی، دامی و پروبیوتیکهای انسانی شده است.
همایون مرادی مدیر عامل شرکت دانش بنیان فناوری زیستی طبیعت گرا گفت: فرآوردههای بیولوژیک گوناگون سازگار با محیط زیست و سلامت انسان با توجه به فناوریهای روز دنیا در این شرکت تولید میشود.
مرادی ادامه داد: تولید یکی از محصولات دانش بنیان این شرکت به ریشه کن کردن مالاریا در کشور کمک کرد. «لارو کش مالاریا» نام این محصول است که در سازمان بهداشت جهانی نیز ثبت شده است. پیش از تولید این محصول برای از بین بردن این لاروها از سم استفاده میشد که اثرات زیان بار خود را به دنبال داشت. اما تولید این محصول با دانشی کاملا بومی کمک بسیاری در این عرصه بود.
وی در ادامه به محصول دانش بنیان دیگر در بخش کشاورزی اشاره کرد و افزود: این محصول برای از بین بردن بیماریهای پروانه ای و آفات کشاورزی کاربرد دارد و ۷۰ درصد بیماریها را شامل میشود که جایگزینی مناسب برای سم است . از مزیت آن میتوان ارزانتر و تاثیرگذاری بیشتر را نام برد. همچنین قدرت تولید ۴ میلیون لیتر آفت کش پروانه ای را داریم که برای رفع نیاز کشور کافی است.
مرادی همچنین گفت: در حوزه کودهای فسفاته نیز با تولید محصولی «ایران ساخت» از خروج ۸۰ میلیون دلار ارز جلوگیری کردیم. در گذشته حدود ۴۰۰ هزار تن کود فسفاته وارد کشور میشد اما با تولید این محصول این روند کاهشی شد.
به گفته وی، این شرکت دانش بنیان با تولید پروبیوتیکهای گیاهی به رشد گیاه و جلوگیری از بیماریهای ریشه کمک کرده است. همچنین با تولید پروبیوتیکهای حیوانی نیز از مصرف آنتی بیوتیکهای دامی جلوگیری شد. با تزریق این آنتی بیوتیکها به مرغ و خوردن آن توسط انسان باعث ضعف سیستم ایمنی میشود.
نظر شما